Menu

Waarom is het voorjaar de beste tijd om je woning te verkopen?

op in de categorie Vastgoed.

Is timing voor de verkoop van mijn woning belangrijk? Waarom? En wanneer is dan de beste tijd?

Dit zijn vragen die jou als woningbezitter bezig kunnen houden.

Het antwoord? Timing is belangrijk!

Het voorjaar biedt namelijk verschillende voordelen voor de verkoop van jouw woning en wij vertellen je hier graag meer over:

Hogere opbrengst
Misschien is dit wel de belangrijkste reden om jouw woning in het voorjaar te verkopen. In de ontwikkeling van de huizenprijzen is een patroon te zien dat aantoont dat het verkopen van je woning in het voorjaar het meeste oplevert.

Prachtige woningpresentatie
Bij het maken van de foto’s van jouw woning is het licht natuurlijk super belangrijk! Als het weer beter begint te worden en er zelfs misschien een zonnetje schijnt, zorgt dit voor een fijne lichtinval in huis waardoor alle ruimtes mooi licht en fris op de foto’s komen te staan. Ook zal een buitenruimte, zoals een tuin of balkon, in het voorjaar beter naar voren komen door de zonnestralen en planten die in bloei staan. Zo krijg je een prachtige woningpresentatie die jouw woning van zijn beste kant laat zien.

Meer bezichtigingen
Een goede woningpresentatie zorgt er hopelijk voor dat potentiële kopers meteen een bezichtiging willen plannen. Daarnaast is het ook zo dat mensen in het voorjaar vaak zin in iets nieuws hebben. Misschien dus wel in een nieuw huis (met heerlijke buitenruimte)! Je woning verkopen in het voorjaar zorgt dus voor meer animo en meer bezichtigingen.

Positieve indruk van je woning
Een mooie woningpresentatie en een hoog animo is al een goede start, maar dan komt het toch echt aan op de bezichtigingen. Net als bij het maken van de foto’s, biedt de lente het voordeel dat potentiële kopers de beste indruk van jouw woning krijgen. Veel licht in huis, een tuin die in bloei staat of een balkon dat meteen gebruiksklaar is zijn echte pluspunten. Misschien komen de kijkers zelfs wel op de fiets naar de bezichtiging!

Dus heb jij verkoopplannen?
Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend verkoopgesprek en ontdek wat Altro Vastgoed voor je kan betekenen!

Waarom is het voorjaar de beste tijd om je woning te verkopen?

Onze kantoren

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt Altro vastgoed cookies. Ik ga akkoord