Menu

Verven als een pro? Hier enkele tips!

op in de categorie Algemeen.

U gaat verhuizen en de woning moet geverfd worden? U heeft gebouwd en de muren moeten nog een likje krijgen? Of is het gewoon eens tijd om de muren eens op te frissen?

Hierbij enkele tips om aan de slag te gaan.

Goed begonnen is half gewonnen

Ga van start met het berekenen van de juiste hoeveelheid verf die u nodig hebt. Houd ook rekening met het aantal lagen en het feit dat een poreuze ondergrond (pleister) meer verf opzuigt. Dit kan opgevangen worden door eerst een laag primer aan te brengen.

Welke soort verf heb je nodig, gebruik je een verfroller of een borstel? Vraag een professioneel om advies! Tegenwoordig bestaan er voor elk oppervlak kwalitatieve, aangepaste verfsoorten die ideaal aansluiten op het desgewenste gebruik ervan.

Voorbereiding:

  • Zie je scheuren in de muur of heb je een gat geboord op een plek waar je wilt schilderen? Vul alles op met plamuur en strijk het glad met een plamuurmes.
  • Veeg voor je gaat schilderen het oppervlak schoon en stofvrij met een droge doek
  • Voor je aan de slag gaat, dek je meubels af met folie en bescherm je de vloer. Stopcontacten, schakelaars, kozijnen en dergelijke bescherm je met schilderstape tegen ongewenste verfvlekken.

Het echte werk:

  • Schilder altijd eerst het plafond voor je aan de muren begint. Zo voorkom je dat er verfspatten op de pas geschilderde muur komen. Schilder vervolgens met een borstel de hoeken en pak een roller voor de rest.
  • Zorg ervoor dat je altijd van boven naar beneden schildert zodat de verf gelijkmatig wordt aangebracht. Begin altijd met de wand waar het licht op valt. Schilderen met tegenlicht is namelijk niet makkelijk. Heb je niet voldoende licht? Met twee grote bouwlampen kun je prima werken.
  • Laat de eerste verflaag goed drogen voor je er een tweede keer overheen gaat, dan kun je zien of je gelijkmatig hebt geschilderd. Hoe lang het duurt voor de verf droog is hangt af van het type verf.

Klaar?

  • Goed verluchten is de boodschap!
  • Neem nu ook even de tijd om te genieten van je verfkunsten!
Verven als een pro? Hier enkele tips!

Onze kantoren

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt Altro vastgoed cookies. Ik ga akkoord