Menu

Op huizenjacht in Deinze: op pad met vastgoedmakelaar en Deinzenaar Wim Gevaert!

op in de categorie Persberichten.

Op huizenjacht in... Deinze: “Perfect voor wie in een jonge stad wil wonen, zonder de nadelen van een grootstad”

Deinze heeft de voorbije jaren een metamorfose meegemaakt. Vroeger stond Deinze gekend als een ietwat kleurloze stad, een doorsnee Oost-Vlaamse gemeente met weinig persoonlijkheid die vaak geassocieerd werd met veevoederfabrieken. Dat beeld is de afgelopen jaren sterk veranderd. 

Zeventien deelgemeenten
Onder impuls van de huidige bestuursploeg, met burgemeester Jan Vermeulen (CD&V) op kop, haalde de Leiestad al meermaals de titel ‘fietsstad van het jaar’ binnen in de categorie van middelgrote steden. Onder de noemer ‘Deinze 2020' werd de stadskern opgeknapt, de Markt werd heraangelegd en met dienstencentrum Leiespiegel, cultuurcentrum Leietheater en de nieuwe kunstacademie KADE telt de stad drie nieuwe openbare gebouwen. Dankzij de fusie met Nevele is Deinze sinds 1 januari 2019 qua oppervlakte na Gent de grootste stad van Oost-Vlaanderen, goed voor zeventien deelgemeenten met Merendree in het noorden en Petegem-aan-de-Leie in het zuiden. Dit samen met de strategische ligging aan de Leie tussen Gent en Kortrijk, de nabijheid van twee snelwegen, drie treinstations en heel wat industriezones maakt van Deinze een ideale plek om te wonen en werken.

Bevolkingsgroei
“Verschillende elementen versterken de groei en aantrekkingskracht van Deinze”, zegt vastgoedmakelaar Wim Gevaert. “Een grote stad betekent veel inwoners en dit betekent dan weer veel arbeidskrachten en consumenten. Dit is aantrekkelijk voor nieuwe bedrijven. Al deze nieuwe Deinzenaren hebben nood aan een comfortabele woning en dit betekent nieuwe stadsontwikkeling. In 2014 behaalde Deinze voor de fusie met Nevele de kaap van 30.000 inwoners. Deze aanhoudende bevolkingsgroei heeft Deinze te danken aan de grote bouwactiviteit van de afgelopen jaren. Samen met de deelgemeenten van Nevele telt Deinze 43.500 inwoners en dit aantal blijft gestaag toenemen.”

De prijs
In Deinze kende de vastgoedmarkt de afgelopen jaren een continue prijsstijging. “Door de nabijheid van Gent, de recente investeringen in de openbare ruimte en de goede verbinding via het station zullen de prijzen in Deinze nog toenemen”, weet Gevaert. “De prijzen in Gent swingen de pan uit en het is normaal dat mensen dan op zoek gaan naar alternatieven die betaalbaarder zijn. Deinze voldoet aan dit profiel. En hoewel de toenemende vraag ook in Deinze de prijzen doet stijgen, blijft de vastgoedmarkt er bijzonder interessant. Met name voor investeerders die in deze tijden van een bijzonder lage rente, via de verhuur van woningen en nieuwbouwappartementen toch wat meer rendement kunnen krijgen op hun zuurverdiende spaarcenten dan wat ze er via andere beleggingen voor kunnen krijgen. Daarnaast zijn die appartementen ook gegeerd bij senioren die hun te groot geworden villa’s op het platteland hebben verkocht en uitkijken naar rustig en veilig wonen in een provinciestad, die tegelijk alle voorzieningen heeft van de grootstad.”

“Qua prijs kan je Deinze opdelen in verschillende zones”, gaat Wim verder. “Zo heb je het centrum met als belangrijkste gebied de Markt en de Tolpoortstraat, de zone Astene en Petegem-aan-De-Leie, de zone Zeveren/Wontergem/Vinkt/Grammene/Gottem, de zone Barchte-Maria-Leerne/Sint-Martens-Leerne, de zone Nevele/Meigem/Vosselare/Landegem/Poesele/Hansbeke/Merendree en ten slotte de zone ‘wonen aan de Leie’. Deze verschillende zones in Deinze betekenen andere verkoopprijzen. Een baksteen aan de Leie kost hetzelfde als een baksteen in Grammene, maar het gaat over de grondwaarde. De prijs van de grond bepaalt de prijs en die wordt bepaald door de ligging. Voor een appartement met één slaapkamer betaal je gemiddeld 195.000 euro, maar met zicht op de Leie kan dat al snel oplopen tot 300.000 euro. Voor een woning betaal je gemiddeld tussen 275.000 en 340.000 euro.”

Hier wil iedereen wonen...
De meest gegeerde plekjes liggen aan de Leie en op de Markt. Ook landelijke woningen met goede verbindingen zijn ‘hot’ op dit moment. “Dagelijks kom ik in contact met kandidaat-kopers in Deinze en de vraag overstijgt het aanbod", weet Gevaert. “Deinze bestaat uit zeventien deelgemeenten en door de lokale verankering gaan kopers op zoek naar een woning in de buurt waar ze opgroeiden. Daarnaast trekt een bruisende stad ook veel nieuwe bewoners aan. Deze nieuwe Deinzenaren zoeken vooral naar een nieuwe stek met een vlotte verbinding via de snelwegen E17 en E40 of via het openbaar vervoer. Astene, Petegem-aan-de-Leie en het Land van Nevele scoren bij deze kandidaat-kopers heel hoog. Deinze is de perfecte plek voor wie wil wonen in een jonge stad, zonder de nadelen van een echte grootstad.”

...maar dit is een interessant alternatief
“Onlangs kreeg ik de opdracht om een aantal woningen te verkopen in Gottem, Grammene, Zeveren en Vinkt. De streek tussen Deinze en Tielt/Aalter ligt iets verder van het stadscentrum en ook iets verder van de snelwegen, maar het zijn stuk voor stuk verborgen parels. Meer dan interessante alternatieven door de iets lagere grondprijzen en vooral de mooie landelijke en rustige ligging. Ik ben fan”, besluit Gevaert.

Bron
Artikel Laatste Nieuws

Onze kantoren

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt Altro vastgoed cookies. Ik ga akkoord