Menu

Advies voor een vlotte en efficiënte verhuis!

op in de categorie Algemeen.

Je hebt een woning gekocht of gehuurd? Proficiat! Nu is het tijd om in te pakken, te verhuizen en terug uit te pakken. Hier alvast enkele tips voor een praktische verhuis!

  1. Geen uitstelgedrag

Stress en chaos vermijden? Begin op tijd! Inpakken, verhuizen en uitpakken: het duurt langer dan je denkt.  Wie enkele weken op voorhand begint en elke dag enkele dozen inpakt, schiet goed op.

  1.  Organisatie is alles

Verhuizen verloopt veel vlotter wanneer je georganiseerd te werk gaat. Werk kamer per kamer en gebruik verschillende dozen voor verschillende kamers. Label de dozen met kleurcodes en/of nummers, zodat de dozen bij de verhuis meteen in de juiste kamer terechtkomen. Spullen die je snel opnieuw zult nodig hebben, steek je het best in een aparte, gelabelde doos.

  1. Kuis & klus op voorhand

Een lege woning of appartement is gemakkelijker te kuisen. Haal alle middelen uit de kast en poest je nieuwe woning van boven tot beneden. Moeten er nog klusjes worden uitgevoerd? Ook dit is veel praktischer als het pand nog leeg is.

4.      Schakel een professioneel in

Een verhuisfirma inschakelen is zeker geen slecht idee. Contacteer de firma tijdig aangezien deze vaak een volle agenda hebben, zeker in de weekends. Je meubilair kan wellicht niet allemaal door de deur of je woont op een verdiep? Dan is een verhuislift ook geen overbodige luxe. Vergelijk hierbij ook zeker verschillende firma’s!

  1. Vul een reiskoffer

Er wordt vaak niet aan gedacht maar op de dag zelf of een dag later ga je niet graag op zoek in alle dozen om bepaalde spullen te zoeken. Vul een aparte doos of koffer met noodzakelijke spullen die je snel nodig zal hebben (handdoek, tandenborstel, gsm lader, medicatie ..)

6.      Vergeet zeker niet..

Naast in- en uitpakken zijn er nog een aantal belangrijke zaken die je niet mag vergeten. Zo moet je een adreswijziging doorgeven aan overheidsinstanties, je werkgever, bedrijven en organisaties waar je klant bent, de post .. ook de leveranciers van gas, elektriciteit, water breng je best op de hoogte. Vergeet niet de woningverzekering of brandverzekering tijdig te wijzigen of een nieuwe verzekering af te sluiten voor uw nieuwe woning.

Succes!

Advies voor een vlotte en efficiënte verhuis!

Onze kantoren

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt Altro vastgoed cookies. Ik ga akkoord